Tuinaannemer gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Tuinaannemer

Wil je een nieuwe tuin laten aanleggen? Of juist je bestaande tuin renoveren? Dan is het verstandig om ook een tuinaannemer in te schakelen. Deze specialist overziet het gehele project voor je, zodat jij zorgeloos geniet van de make-over van je tuin. Op deze pagina lees je alles over wat een tuinaannemer voor je doet. Ook vind je handige prijsinformatie en bespaartips. Je bespaart altijd op de prijs door offertes te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Door de prijzen van tuinaannemers uit de buurt te vergelijken, kies je gemakkelijk de vakman met de beste deal. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Wat is een tuinaannemer?

Een tuinaannemer is een vakman die de aanleg of het onderhouden van je tuin van begin tot eind overziet. Zo zorgt hij ervoor dat alle materialen op tijd besteld en geleverd worden, schakelt hij een tuinarchitect in voor een ontwerp en zorgt hij dat de tuinmensen op de juiste dagen komen werken. Hij zorgt ervoor dat de hele tuinaanleg op tijd en binnen budget wordt afgerond.

De tuinaannemer komt eerst bij je langs om je wensen door te nemen en je tuin goed te bekijken. Eventueel laat je nog een tuinontwerp maken, of dat is al gemaakt. Vervolgens maakt de aannemer een plan en een raming van de kosten.

Benieuwd hoeveel het kost om een tuinaannemer in te schakelen? Vergelijk gratis offertes!

Voordelen inschakelen tuinaannemers

Een tuinaannemer inschakelen heeft vele voordelen, waardoor het zeker een aanrader is. Het grootste voordeel is dat je zorgeloos kunt genieten van de tuinverbouwing, omdat alle regelzaken door de aannemer gedaan worden.

De grootste voordelen van een tuinaannemer:

  • Je hoeft zelf geen opzichter te zijn van de tuinverbouwing.
  • De aannemer zorgt ervoor dat alle werkzaamheden binnen de afgesproken tijd voltooit worden.
  • De aannemer houdt ook het budget in de gaten en zorgt dat deze niet wordt overschreden.
  • Je hoeft geen kostbare vrije dagen op te nemen.

tuinaannemer

Wat kost een tuinaannemer?

De meeste tuinaannemers hanteren een uurtarief tussen de €35,- en €40,- per uur. De precieze uurprijs is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en benodigde materialen. Houdt er wel rekening mee dat materiaalkosten niet bij dit uurloon zijn inbegrepen.

Bij een groot tuinproject is het vaak prettiger om een vaste prijs af te spreken. Dan weet je van tevoren precies wat je moet betalen en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer de klus wat langer duurt.

Het is altijd verstandig om de prijzen van verschillende tuinaannemers met elkaar te vergelijken. Kies je specialist slim en maak gebruik van onze gratis offerteservice. Dat is geheel gratis en zonder verplichtingen!

Wat doet een tuinaannemer?

De werkzaamheden van een tuinaannemer zijn zeer divers, maar richten zich allemaal op het aanleggen en het onderhouden van tuinen.

De tuinaannemer beschikt altijd over ruime kennis en ervaring om deze tuinklussen goed af te ronden. Je bent dus altijd verzekerd van vakwerk.

Hieronder lees je meer over de verschillende werkzaamheden van tuinaannemers.

1. Tuinaanleg

Bij het inrichten van een nieuwe tuin is het heel fijn om een tuinaannemer in de hand te nemen. Deze zorgt ervoor dat het proces van ontwerp tot eindresultaat op rolletjes verloopt.

Je hoeft zelf geen materialen in te kopen en te controleren of deze geleverd worden, dat doet de aannemer voor je. Ook zorgt hij ervoor dat alle andere vakmensen op de juiste dagen opgeroepen worden, zodat je tuin binnen no-time is aangelegd. Je hoeft je zelf nergens zorgen over te maken. Dat scheelt snipperdagen en veel kopzorgen. Op deze pagina lees je meer informatie over tuinaanleg.

tuinaannemer werkzaamheden

2. Tuinonderhoud

Net als een woning heeft ook een tuin regelmatig onderhoud nodig. Een tuinaannemer maakt een onderhoudsplan en zorgt er ook voor dat deze uitgevoerd wordt. Hij zorgt ervoor dat alle manschappen en materialen op de juiste dag ter plaatse zijn. Alles over tuinonderhoud lees je hier!

Zo moeten bomen en struiken bijvoorbeeld jaarlijks gesnoeid worden en is het in het najaar belangrijk om de tuin winterklaar te maken. Je geniet het hele jaar van een perfect onderhoud tuin, waar je zelf niets voor hoeft te doen.

3. Tuinontwerp

Wanneer je een nieuwe tuin wilt laten aanleggen, of juist je huidige tuin volledig wilt renoveren, heb je een tuinontwerp nodig. Een tuinaannemer heeft veel ervaring en maakt graag een ontwerp voor je. Hij houdt daarbij rekening met jouw wensen en behoeftes en natuurlijk ook met je budget.

Wanneer je een echt speciaal ontwerp wilt, is het verstandiger om een tuinarchitect in te schakelen voor het ontwerp.

Wil je een speciaal ontwerp? Dan schakel je best een tuinarchitect in. Die zorgt ervoor dat de tuin een geheel vormt met je woning en de omgeving. Een tuinarchitect heeft een lange opleiding gevolgd en kan ook een beplantingsplan maken en de tuininrichting bepalen.

 

Tuinaannemer gezocht?

Vergelijk offertes en vind gemakkelijke en betaalbare specialist!

Tuinman inschakelen: werkwijze

Wanneer je een tuinaannemer inschakelt, komt deze eerst bij je thuis langs om je wensen te bespreken. Ook kijkt hij goed naar de tuin. Als er al een ontwerp is, bespreken jullie ook al de concrete werkwijze. Moet er nog een ontwerp komen? Dan kan de tuinaannemer dit zelf doen, of hij zoekt een geschikte tuinarchitect.

Als alle plannen duidelijk zijn, maakt de specialist een raming van de kosten. Als je daar akkoord mee gaat, spreken jullie af wanneer de werkzaamheden gaan beginnen. De aannemer zorgt er dan voor dat alle vakmensen op de juiste dag aanwezig zijn en dat de benodigde materialen op tijd besteld worden.

Tijdens het gehele proces blijft de tuinaannemer betrokken bij de uitvoering van de tuinplannen. Uiteraard kunnen er dan nog wijzigingen plaatsvinden als je dat wilt. Dat levert echter wel vaak een meerprijs op.

Tuinman, tuinaannemer of tuinarchitect?

Wat is eigenlijk het verschil en wanneer heb je een tuinaannemer nodig?

Een tuinarchitect is expert in tuinen ontwerpen. Hij heeft een universitaire opleiding gevolgd om deze titel te mogen voeren. Tuinarchitecten kijken niet alleen naar de tuin zelf, maar ook naar je woning en de omgeving om het ontwerp van je dromen te maken.

Een tuinman is specialist in tuinverzorging en -aanleg. Hij is degene die de plannen van de architect ten uitvoer brengt. Ook kun je tuinmannen inschakelen om je tuin te onderhouden, door bijvoorbeeld snoeiwerk uit te laten voeren.

Een tuinaannemer is degene die de gehele realisatie van een nieuwe tuin overziet. Dit proces begint bij het ontwerp en eindigt wanneer de tuin opgeleverd wordt. Daarnaast kun je een aannemer ook inschakelen om het onderhoud van je tuin te regelen.

tuinaannemer inschakelen

Tuinaannemer nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wil je een nieuwe tuin aanleggen? Een tuinaannemer overziet het gehele project voor je en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en op tijd af is. Maar ook voor het onderhoud van je tuin kun je een tuinaannemer inschakelen, dan hoef je zelf nergens meer om te denken. Ontdek de scherpe prijzen van tuinaannemers in de buurt!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Deze offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Door offertes te vergelijken krijg je niet alleen inzicht in de prijzen van tuinaannemers in jouw regio, je kiest ook eenvoudig de specialist die het best bij jouw wensen past!

Gratis offertes vergelijken