De hulp van een tuinman inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Tuinman prijs

De tuinman prijs varieert enorm per vakman. Dat komt omdat alle tuinmannen hun eigen uurtarief bepalen. Benieuwd wat de kosten van een tuinman ongeveer zijn?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes: vind de tuinman met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je meer over de kosten van een tuinman: wat kost een tuinman per uur en waar is het uurtarief op gebaseerd? Ook lees je hoe je bespaart op de kosten van een tuinman!

Wat kost een tuinman?

De tuinman prijs is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Voor de aanleg van een nieuwe tuin kun je rekening houden met ongeveer €75,- tot €200,- per m². De prijs is hierbij uiteraard afhankelijk van de materialen die je gebruikt en de werkzaamheden die de vakman uitvoert.

Tuinonderhoud kost gemiddeld €30,- tot €55,- per uur en voor een complete tuinrenovatie ligt de prijs per vierkante meter rond de €50,- tot €100,-.

Laat je een nieuwe tuin aanleggen en wil je een tuinontwerp laten maken? Voor een tuin tot 100 m² liggen de kosten hiervoor tussen de €300,- tot €500,-.

Kosten tuinman

Tuinwerken Gemiddelde prijs*
Tuinaanleg nieuwe tuin €75,- tot €200,- per m²
Tuinonderhoud €30,- tot €55,- per uur
Tuinrenovatie €50,- tot €100,- per m²
Tuinontwerp (tuin tot 100 m²) €300,- tot €500,- per ontwerp

*Let op: gemiddelde richtprijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan!

Meer informatie over:
Kosten tuinonderhoud
Prijzen tuin aanleggen

Kosten tuinman per uur

De gemiddelde prijs per uur van een tuinman ligt tussen de €35,- tot €50,-. De tarieven van een tuinman per uur, zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de ervaring van de vakman een hele grote rol. Hoe meer ervaring zij hebben, des te hoger het uurtarief.

Vind je een tuinman met een prijs van €35,- per uur, dan is dat een lage prijs. Hierbij gaat het om eenvoudige onderhoudswerken waar geen of weinig machines voor gebruikt worden. Een prijs van €50,- per uur of meer is doorgaans een hoog tarief. Dit wordt in rekening gebracht voor grotere werkzaamheden bij een arbeidsintensieve tuin.

Tuinman: prijs per uur

(Gebaseerd op gemiddelde uurtarieven van tuinmannen uit de regio.)

Laag tarief
€35,-

Kleine onderhoudswerken
Geen gebruik van machines e.d.
Eenvoudige tuin

Hoog tarief
€50,-

Tuinman met veel ervaring
Tuinaanleg
Arbeidsintensieve tuin

Vergelijk gratis offertes


Welke factoren beïnvloeden de prijs van een tuinman?

Tuinman inhuren tegen de scherpste prijs? Er zijn verschillende factoren die de kosten van een tuinman beïnvloeden. Zo speelt de ervaring een grote rol bij het bepalen van het uurtarief: hoe meer ervaring des te hoger de prijs.

Ook de werkzaamheden die je laat uitvoeren hebben ook een invloed op de totaalprijs. Simpele tuinwerken, zoals het plaatsen van een gazon, zijn stukken voordeliger dan werkzaamheden waarvoor specialistische kennis vereist is, zoals het realiseren van een Oosterse tuin.

Tuinman prijs: deze factoren hebben invloed op het tarief.

  • Het uurtarief van de tuinman.
  • De ervaring van de vakman.
  • Specifieke werkzaamheden die je laat uitvoeren.
  • Het formaat van jouw tuin.
  • De materialen die je gebruikt.
  • Machines die gebruikt moeten worden.
Een tuinman die in het zwart werkt rekent vaak een lagere prijs: toch is het niet verstandig om een zwartwerkende vakman in te schakelen. Je hebt geen garanties en bent niet gegarandeerd van een goed resultaat. Mochten er problemen ontstaan dan heb je geen rechten.

tuinman prijs

Tuinman gezocht met de beste prijs?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Uurtarief of prijs per m²?

Sommige tuinmannen rekenen een prijs per vierkante meter en anderen een uurtarief: hoe zit dit? Meestal gaat het om een prijs per vierkante meter. Bij specialistische werkzaamheden brengt de vakman vaak een uurtarief in rekening, omdat hij hier naar verhouding veel langer mee bezig is.

Het voordeel van een prijs per uur is dat je zelf gemakkelijk berekent hoeveel de tuinwerken jou gaan kosten. Brengt de tuinman een uurtarief in rekening? Vraag dan ook om een indicatie van de planning. Zo weet je ongeveer hoeveel tijd de werkzaamheden in beslag gaan nemen.

Besparen op gemiddelde prijs tuinman

Tuinman gezocht tegen de laagste prijs? Zo bespaar je op de kosten:

  • Hoe groter het oppervlak des te lager de prijs per m²: je kunt dus ook overwegen om samen met je buren één vakman in te huren. Op die manier is de prijs per vierkante meter een stuk lager.
  • Kies voor een eenvoudig ontwerp en gemakkelijke ontwerpen: zo houd je de kosten zo laag mogelijk.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere tuinmannen kies zo de tuinman met de beste prijs: zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs.

Btw tuinman 2024

Voor veel renovatiewerken geldt in België een verlaagd btw-tarief van 6%. Voor sommige werkzaamheden in de tuin is dit verlaagde btw-tarief geldig: de aanleg van een terras bijvoorbeeld, als deze grenst aan een woning.

Overige tuinwerken vallen wel gewoon onder het normale btw-tarief van 21%. Hierbij gaat het vooral om werkzaamheden zoals tuinaanleg en het aanleggen van vijvers of zwembaden. Meer weten over dit verlaagde btw-tarief en welke renovatiewerken wel in aanmerking komen? Lees dan verder op belgium.be.

Tuinman met dienstencheque

Het is niet mogelijk om een tuinman te betalen met dienstencheques. Deze dienstencheques zijn beschikbaar voor iedereen en zijn bedoeld om te betalen voor huishoudelijk werk. Hieronder vallen werkzaamheden zoals schoonmaken, wassen, strijken en boodschappen doen. Deze werkzaamheden werden in het verleden vaak in het zwart uitgevoerd, maar met deze dienstencheques niet meer.

Helaas valt het uitvoeren van tuinwerken niet onder huishoudelijk werk waarvoor je de dienstencheques kunt gebruiken. Meer weten over het gebruik van deze dienstencheques, lees dan verder op vlaanderen.be.

tuinman prijs

Tuinman gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Op zoek naar een tuinman met een scherpe prijs? Vergelijk gratis offertes van meerdere vakmannen! Zo vind jij eenvoudig de tuinman met de beste prijs.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Ontvang zo snel mogelijk de scherp geprijsde offertes van tuinmannen bij jou in de buurt. Geen zorgen: deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Zo laat jij je tuinwerken uitvoeren tegen de allerbeste prijs!

Gratis offertes vergelijken