Tuinadvies op maat nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Tuinadvies

Wist je dat je een tuinadvies kunt vragen bij een tuinman bij jou in de buurt? Een tuinadvies is enorm waardevol. Het heeft betrekking tot de tuininrichting, de plaatsing van de planten en het onderhoud van bomen of struiken. Met dit tuinadvies krijg je de middelen om zelf goed voor jouw tuin te kunnen zorgen.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je wat een tuinadvies inhoudt. Ook krijg je meer informatie over de voordelen van een tuinadvies en lees je meer over de kosten van een tuinadvies. Tot slot vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen met betrekking tot de tuininrichting en het onderhoud van tuinen.

Voordelen van tuinadvies

Heb je een tuinadvies nodig? Dit is meer dan alleen een advies voor het ontwerp. Je krijgt ook advies over het onderhoud van de tuin, welke planten het meest geschikt zijn voor jouw situatie en welke struiken je op welke plek moet plaatsen.

Dit zijn de voordelen van een professioneel tuinadvies:

  • Je krijgt een ontwerp dat volledig bij je past.
  • Je krijgt advies voor de verzorging van de tuin, dus deze ziet er het hele jaar mooi uit.
  • Je leert hoe je plagen kunt bestrijden, waardoor je minder last hebt van insecten.

Wat is tuinadvies?

Er wordt nog altijd gedacht dat een tuinadvies niets meer en niets minder is dan een tuinontwerp. Toch is een waardevol tuinadvies zoveel meer! Je krijgt advies met betrekking tot de beplanting: de vakman vertelt je welke planten het beste passen bij jouw situatie. Zo raadt hij je giftige planten af als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Daarnaast vertelt hij je ook wáár je de planten moet plaatsen, om er zo het meeste uit te kunnen halen. Denk aan veel zon of weinig zon.

Andere onderwerpen die in een tuinadvies naar voren komen zijn het bestrijden van insecten, het renoveren van tuinen, onderhoud en natuurlijk ook een tuinontwerp als je dat nodig hebt.

tuinadvies

Wat kost tuinadvies?

De kosten voor een tuinadvies zijn afhankelijk van wát je precies laat adviseren. Wil je een tuinplan voor een kleine tuin laten maken? De kosten voor dit tuinadvies liggen rond de €100,- tot €250,-. Bij een kleine tuin gaat het vaak om een oppervlak tot 100 m².

Wat kost een tuinadvies voor een grote tuin?

Een tuinplan voor een grote tuin kost gemiddeld €200,- tot €400,-. Gaat het om een zeer grote tuin van meer dan 300 m²? Vraag dan gratis offertes aan voor meer informatie over de kosten van het tuinadvies. Lees ook meer over de andere kosten van een tuinman.

Voor het opstellen van een compleet beplantingsplan kun je rekening houden met ongeveer 30% van de kosten van het tuinplan.

Wat zijn de kosten van een tuinadvies?

Werkzaamheden Kosten*
Tuinplan maken voor een kleine tuin €100,- tot €250,-
Tuinplan maken voor een grote tuin €200,- tot €400,-
Tuinplan voor een zeer grote tuin (+ 300 m²) Op aanvraag
Beplantingsplan Ongeveer 30% van de kosten van het tuinplan

*Dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen!

Besparen op de kosten voor tuinadvies?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de kosten!

Tuinadvies voor alle tuinen

Je kunt een tuinadvies vragen voor elk type tuin: of het nu gaat om een grote landelijke tuin of een kleine stadstuin. Met een waardevol tuinadvies weet je zeker dat je tuin er het hele jaar goed uitziet. Zo weet je zeker dat je optimaal geniet van je tuin.

Twijfel je of een vijver goed past bij je tuin? Of weet je niet of je deze zelf goed kunt onderhouden? Schakel dan de hulp in van een tuinarchitect en vraag een tuinadvies. Tuinman voor een tuinadvies gezocht? Start direct jouw offerteaanvraag!

wat kost tuinadvies

Advies over ontwerpen en inrichten

Een belangrijk onderdeel van tuinadvies, is advies op het gebied van ontwerpen en inrichten. Dit is een belangrijk onderdeel van de tuinaanleg. De tuininrichting moet natuurlijk voldoen aan je wensen, maar het moet ook praktisch zijn! Een terras aan het einde van je tuin klinkt misschien heel fijn, maar als hier geen zon is dan kun je het terras beter aan de andere kant van de tuin plaatsen.

Dit zijn voorbeelden van adviezen die een tuinarchitect je geeft. Hij houdt rekening met externe factoren, zoals de hoeveelheid zon, en zorgt ervoor dat jij optimaal van de tuin gaat genieten.

Tuinadvies over aanleggen en renoveren

Twijfel je tussen de aanleg van een nieuwe tuin of een tuinrenovatie? Vraag dan een tuinadvies aan een ervaren tuinarchitect. Geef aan wat je wensen zijn, en de architect geeft je een persoonlijk advies. Als je graag een groot gazon laat leggen hoef je niet per se een compleet nieuwe tuin aan te leggen.

Misschien denk jij dat de aanleg van een nieuwe tuin de beste optie is, maar blijkt dat je met een simpele tuinrenovatie de tuin van je dromen kunt realiseren. Dit houdt in dat een goed tuinadvies je dus veel geld kan besparen!

Krijg advies over tuinonderhoud

Om je tuin er het hele jaar mooi en verzorgd uit te laten zien, is het noodzakelijk dat je het tuinonderhoud goed bijhoudt. Maar hoe vaak moet je het gazon maaien? En wanneer is het tijd om de bomen te snoeien?

Als je een tuinadvies vraagt aan een ervaren tuinarchitect, dan stelt hij een plan voor je op. Hierin staat duidelijk beschreven welk onderhoud je op welk moment moet uitvoeren. En ook hóe je dit het beste doet. Zo kun je zelf al het onderhoud uitvoeren!

Tuinman of tuinarchitect?

Heb ik een tuinman of een tuinarchitect nodig? En wat is het verschil eigenlijk? Een tuinarchitect is een beschermde titel. Iemand mag zichzelf alleen een tuinarchitect noemen als zij hiervoor de benodigde opleiding hebben gevolgd.

Tuinman is geen beschermd beroep. Met andere woorden: iedereen mag zichzelf een tuinman noemen.

Betekent dit dat een tuinman minder kwaliteit levert?

Zeker niet! Tuinmannen kunnen natuurlijk net zo veel of zelfs méér ervaring hebben dan een tuinarchitect. Het is daarom verstandig om iemand te zoeken die bij je past, ongeacht of dit een tuinman of tuinarchitect is.

Veel gestelde vragen!

Hieronder staan een aantal van de meestgestelde vragen gebundeld. Heb je een vraag? Kijk dan eens of deze hieronder genoemd wordt!

  • Welke stijl past goed bij mijn tuin? Dit is volledig afhankelijk van je eigen voorkeuren en het formaat van je tuin. Landelijke stijl past bijvoorbeeld goed bij hele grote tuinen, terwijl de moderne stijl weer beter tot zijn recht komt in een kleinere tuin. Maar met een goed ontwerp kun je in principe elke stijl toepassen in iedere tuin.
  • Wanneer kan ik een gazon aanleggen? Voor de aanleg van het gazon moet de bodem in ieder geval 10 graden zijn: april en mei zijn de beste maanden om gras te zaaien. Wil je graszoden leggen? Doe dit dan ergens tussen mei en september.
  • Hoe onderhoud ik mijn tuin en vijver? Het is verstandig om je tuin structureel te onderhouden. Zo voorkom je dat je in één keer heel veel werk moet uitvoeren. Voor de vijver moet je vooral in het voorjaar en de zomer veel onderhoud uitvoeren.
  • Welke bloemen en planten zijn geschikt? Dit ligt helemaal aan de ligging van je tuin. Heb je veel schaduw, kies dan voor schaduwplanten als bosanemoon of zegge. In een zonnige tuin zijn zonplanten een goede keuze. Denk hierbij aan margrieten, asters en blauwe distel.
  • Hoe richt ik mijn kleine tuin goed in? Kies bij een kleine tuin voor grote tegels om een ruimtelijk effect te kiezen. Gebruik planten en struiken om doorkijkjes te creëren: ook dit laat de ruimte groter lijken. Laat een ontwerp opstellen door de tuinarchitect voor de meest praktische en stijlvolle tuininrichting.

advies tuin

Tuinadvies nodig? Gratis offertes!

Wil je binnenkort een tuin laten aanleggen? Of wil je graag meer informatie over het onderhouden van je eigen tuin? Vraag dan een tuinadvies aan bij een tuinarchitect bij jou in de buurt. Hij adviseert je op het gebied van tuinonderhoud, de tuininrichting van je tuin en de beplanting.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Zoek je een tuinman bij jou in de buurt? Vergelijk dan gratis offertes! Vergelijk de verschillende tuinbedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en kies zo de vakman die het beste bij je past! Hiermee bespaar je al snel tot 40% op de kosten van het tuinadvies! Er zitten geen verplichtingen aan het vergelijken van offertes, dus vergelijk gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken