Tuinman gezocht voor tuinonderhoud?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Tuinonderhoud prijzen

Tuinonderhoud uitbesteden? Vind dan een vakman met scherpe prijzen voor tuinonderhoud: zo ziet jouw tuin er het hele jaar door netjes en verzorgd uit. Op zoek naar een vakman in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijzen voor tuinonderhoud in jouw tuin. Vergelijk de verschillende specialisten en schakel de vakman met het beste aanbod in!

Op deze pagina lees je meer over tuinonderhoud prijzen. Je vindt hier meer informatie over de kosten van tuinonderhoud en waar de prijs van afhankelijk is. Ook lees je hier natuurlijk hoe je bespaart op de prijs per m².

Wat kost tuinonderhoud?

De prijzen van tuinonderhoud zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Gazon maaien kost €0,25 tot €0,30 per m² en verticuteren kost gemiddeld €1,- tot €1,40 per m². Voor het afvoeren van tuinafval liggen de kosten rond de €2,50 tot €6,- per 25 m² en het kappen van bomen kost ongeveer €400,- tot €800,-.

 

Bij tuinonderhoud wordt vaak een prijs per m² gehanteerd. Zo bereken je zelf gemakkelijk en snel wat het tuinonderhoud voor jou zou kosten.

Prijzen voor tuinonderhoud

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Gazon maaien €0,25 tot €0,30 per m²
Gazon verticuteren €1,00 tot €1,40 per m²
Kantjes snijden €0,50 – €0,75 per meter
Afvoeren tuinafval €2,50 tot €6,- per 25 m² tuin
Boom kappen €400,- tot €800,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Voor tuinonderhoud ligt de prijs per uur gemiddeld rond de €35,- tot €55,-. Deze prijs is volledig afhankelijk van de ervaring van de vakman en de werkzaamheden. Eenvoudig tuinonderhoud kost ongeveer €35,- per uur. De prijzen voor tuinonderhoud zoals snoeien, liggen iets hoger: rond de €55,- per uur.

Uurtarief tuinmannen voor tuinonderhoud

€35,- tot €55,- per uur

(Gebaseerd om gemiddelde uurtarieven van tuinmannen uit de regio.)

Laag tarief
€35,- per uur

Simpel tuinonderhoud
Excl. afvoeren tuinafval
Beginnende tuinman

Hoog tarief
€55,- per uur

Incl. snoeien bomen en struiken
Afvoeren groenafval
Ervaren tuinman

Gratis offertes vergelijken


Lees ook meer over de kosten van een tuinman en prijzen voor een tuinaanleg.

Welke factoren bepalen de prijs voor tuinonderhoud?

De gemiddelde prijs van tuinonderhoud loopt flink uiteen. Dat komt omdat de kosten voor tuinonderhoud per m² afhankelijk zijn van de werkzaamheden die je uit laat voeren en het formaat van je tuin.

 

  • De keuze voor eenmalig of periodiek onderhoud
  • Het soort tuin, onderhoudsvriendelijk of arbeidsintensief
  • Het formaat van de tuin
  • Eventuele specifieke werkzaamheden, zoals een boom kappen.
  • Afvoerkosten

tuinonderhoud prijzen

1. Eenmalig of periodiek onderhoud

Je kunt ervoor kiezen om je tuin eens in de zoveel tijd te voorzien van een onderhoudsbeurt. Het is ook mogelijk om een tuinonderhoud abonnement af te sluiten. In dat geval komt de tuinman regelmatig bij je langs voor alle werkzaamheden, waardoor je tuin er altijd verzorgd uitziet.

Wat is goedkoper?

Uiteindelijk is periodiek onderhoud goedkoper: door regelmatig kort de tuin te onderhouden ben je namelijk minder geld kwijt dan wanneer je de tuin één keer per jaar klaar maakt voor het voorjaar.

2. Onderhoudsvriendelijke- of arbeidsintensieve tuin

Het type tuin heeft ook een grote invloed op de tuinonderhoud prijs. Een onderhoudsvriendelijke tuin vereist veel minder werk: de tuinman watert planten, verwijdert onkruid en maait het gazon. Bij een grote tuin met heel veel groen is natuurlijk veel meer onderhoud nodig: bomen snoeien, het gras verticuteren, een controle van de vijver. Dit zijn allemaal taken waardoor de prijs verder oploopt.

3. Grootte van de tuin

Hoe groter de tuin, hoe meer tijd de vakman kwijt is aan het tuinonderhoud. Het is dus logisch dat de prijzen voor tuinonderhoud bij grotere tuinen een stuk hoger liggen.

Daar staat tegenover dat de prijs per m² vaak lager ligt als het totale oppervlak groter is. Met andere woorden: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m².

Boom laten kappen of niet?

Heb je een boom in de tuin staan waar je vanaf wilt? Het kappen van een boom is een dure klus. Dat komt omdat dit niet valt onder regulier tuinonderhoud. Niet iedere tuinman kan een boom voor je kappen: dat moet een gespecialiseerde tuinman zijn.

Wat kost het kappen van een boom? Houd rekening met een gemiddelde prijs van €400,- tot €800,- voor het kappen van een boom.

Afvoeren tuinafval

Veel tuinmannen bieden aan dat zij tuinafval voor je afvoeren. Maar hier zitten wel extra kosten aan verbonden. Zijn er ook alternatieven?

Je kunt ervoor kiezen om zelf tuinafval af te voeren. Bij sommige gemeenten kun je tuinafval zelfs gratis inleveren. Afhankelijk van het formaat van je tuin en de uitgevoerde werkzaamheden, kan het wel gaan om grote hoeveelheden tuinafval. Hiervoor moet je misschien een aanhangwagen huren. Het voordeel van het uitbesteden van het afvoeren, is dat je nergens mee blijft zitten en je er zelf geen werk meer van hebt.

Tuinonderhoud door een ervaren vakman?

Vind eenvoudig en snel de goedkoopste tuinman in jouw regio!

prijzen tuinonderhoud

Wat kost tuinonderhoud per jaar?

Een grote onderhoudsbeurt aan je tuin kost ongeveer tussen de €500,- en €1.000,-. De precieze prijs is natuurlijk helemaal afhankelijk van de werkzaamheden die je uit laat voeren. Is het tijd om één of zelfs meerdere bomen te kappen, dan lopen de kosten snel hoger op. Afhankelijk van je tuin en de beplanting heeft deze gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig.

 

Sluit je een onderhoudsabonnement af, dan ben je op de lange termijn goedkoper uit. Tuinmannen zijn dan per keer een stuk minder lang bezig, omdat de tuin al beter onderhouden is.

Besparen op kosten tuinonderhoud!

Tuinonderhoud tegen de scherpste prijzen? Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten voor onderhoud. Voer bijvoorbeeld zelf al het tuinafval af, zodat je geen afvoerkosten betaalt. Daarnaast is het slim om een abonnement af te sluiten, omdat je hiermee op de lange termijn een stuk voordeliger uit bent!

Prijzen voor tuinonderhoud hoog? Niet met deze bespaartips:

  • Voer zelf tuinafval af en bespaar op afvoerkosten.
  • Kies altijd voor een tuinbedrijf in de buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
  • Sluit een tuinonderhoud abonnement af zodat je jaarlijks goedkoper uit bent.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere tuinmannen en kies het bedrijf met het beste aanbod!

Tuinonderhoud abonnement

Bij een tuinonderhoud abonnement betaal je een vast bedrag per maand of jaar en komen de tuinmannen structureel langs voor onderhoud. Zij houden bij wanneer het weer tijd is voor onderhoud en nemen contact op om een afspraak te maken.

Omdat je de tuinmannen kent, hoef je hier niet voor thuis te blijven. Terwijl jij aan het werk bent komen de vakmannen langs om het gazon te maaien, planten te snoeien en bomen te verzorgen! Het grote voordeel van een tuinonderhoud abonnement is dat het een stuk goedkoper is dan 2 keer per jaar een grote onderhoudsbeurt.

prijzen tuinonderhoud

Tuin laten onderhouden? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij je tuin laten onderhouden door een expert? Dan profiteer je het hele jaar door van een tuin die er prachtig verzorgd uit ziet. Op zoek naar een vakman?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de prijzen van verschillende tuinmannen en kies het tuinbedrijf met het beste aanbod: je bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs! En geen zorgen, deze aanvraag is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken