Tuinaannemers in de buurt van Etterbeek

Een overzicht van alle tuinaannemers in de buurt van Etterbeek

Gratis offertes vergelijken Vergelijk tuinaannemers en bespaar!

Op zoek naar een tuinman in Etterbeek? Onderstaand een overzicht van de dichtstbijzijnde tuinaannemers in de buurt van Etterbeek. Iedere tuinman in deze gids is getoetst bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en heeft een eigen uitgebreid profiel met bedrijfsinformatie zoals adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Tuinman Etterbeek gezocht?

De tuinaannemers uit regio Etterbeek zijn je van dienst bij tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinontwerp. Omdat iedere tuinman andere tarieven hanteert adviseren we je om de prijzen van diverse aanbieders te vergelijken. Zo voorkom je dat je teveel betaalt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt snel reactie!

Over Etterbeek

Etterbeek is gelegen in de provincie Brussel en telt 47786 inwoners, bestaande uit 22976 mannen en 24810 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar. In totaal heeft Etterbeek 22890 huishoudens.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk tuinmannen en bespaar op de kosten!

tuinman Etterbeek

Vind snel een ervaren tuinman in Etterbeek!

Schakel de hulp van een tuinman uit Etterbeek in, en realiseer de tuin van je dromen! Een tuinaannemer helpt met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van je tuin. Altijd al iets aan je tuin willen veranderen?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag kost je niets en je zit nergens aan vast. Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van tuinmannen in Etterbeek. Je leest wat een tuinadvies inhoudt en waarom tuinonderhoud zo belangrijk is. Natuurlijk vind je op deze pagina ook een overzicht van de gemiddelde kosten voor tuinaanleg.

Ik zoek een tuinman: besparen op de kosten!

Op zoek naar een tuinaannemer? In Etterbeek zijn verschillende tuinaannemers werkzaam, hoe vind je nu de beste tuinman in Etterbeek? Met onze offerteservice vind je gemakkelijk en snel een betaalbare en ervaren tuinman. Kies zelf welke tuinmannen je inschakelt en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten!

Dit zijn de grootste voordelen van de offerteservice:

 • Je krijgt een beeld van de gemiddelde kosten van een tuinman.
 • Jij kiest zelf welke tuinman uit Etterbeek je inschakelt.
 • Je bespaart tot wel 40% op de totale tuinman kosten!
 • Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.


tuinaannemer Etterbeek

Tuinaannemer Etterbeek: welke werkzaamheden?

Een tuinaannemer in Etterbeek voert veel verschillende werkzaamheden uit. Je kunt tuinmannen inschakelen voor een tuinadvies. Je krijgt dan een persoonlijk advies over de inrichting van je tuin. Zoals welke beplanting je waar best kunt plaatsen, bijvoorbeeld. Daarnaast zijn tuinmannen in Etterbeek ook in te zetten voor de tuinaanleg. Op die manier ben je verzekerd van een praktische én stijlvolle tuin.

Maar een tuinman doet nog meer!

Denk bijvoorbeeld aan het tuinonderhoud in Etterbeek, het maken van een tuinontwerp of het uitvoeren van een tuinrenovatie. Met de hulp van tuinaannemers ben je in ieder geval verzekerd van een kwalitatieve tuin! Tuinman nodig? Ontvang gratis offertes, vergelijk tuinmannen uit je regio en bespaar op de kosten!

Wat kost een tuinman?

Met een tuinman haal jij het optimale uit je tuin. Maar wat kost een tuinman? Een tuinman vraagt vaak een vaste prijs per uur. Deze prijs is onder andere afhankelijk van de ervaring van de tuinaannemer. Gemiddeld ligt dit tussen de €35,- tot €50,- per uur.

Ik zoek een tuinman in Etterbeek voor kleine onderhoudswerken. Wat kost dit?

Voor kleine onderhoudswerken waarbij geen gebruik van machines noodzakelijk is, liggen de kosten gemiddeld rond de €35,- per uur. Dit is lager dan de prijs voor een grote onderhoudsbeurt. Wil je hier een tuinman voor inhuren, dan ligt de prijs gemiddeld rond de €50,- per uur. De exacte kosten kunt u vinden door gratis offertes te vergelijken.


Tuinman prijs per uur

€35,- tot €50,- per uur

Dit is een gemiddeld uurtarief.

Laag tarief
€35,- per uur

– Kleine onderhoudswerken
– Onderhoudsvriendelijke tuin
– Geen gebruik van machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

– Grote onderhoudsbeurt
– Arbeidsintensieve tuin
– Gebruik machines, afvoeren afval

Gratis offertes vergelijken!

Tuinman Etterbeek: Wat zijn de prijzen?

De kosten van een tuinman hangen bovendien nauw samen met het soort tuinwerk dat je laat uitvoeren. Voor een tuinaanleg liggen de kosten rond de €75,- tot €200,- per m². Tuinonderhoud is daarentegen een stuk goedkoper: dit kost gemiddeld €30,- tot €55,- per uur.

Voldoet je tuin niet helemaal aan je wensen? Laat dan een tuinrenovatie uitvoeren! Voor een tuinrenovatie liggen de kosten rond de €50,- tot €100,- per m². Wil je voor het aanleggen van de tuin eerst een tuinontwerp laten maken? Dan kost dit ongeveer €300,- tot €500,-.

Kosten tuinman 2021

Werkzaamheden Gemiddelde prijs Bijzonderheden
Tuinaanleg nieuwe tuin €75,- tot €200,- Per m²
Tuinonderhoud €30,- tot €55,- Per uur
Tuinrenovatie €50,- tot €100,- Per m²
Tuinontwerp €300,- tot €500,- Per ontwerp voor een tuin tot 100 m²

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De totaalprijs wordt beïnvloed door diverse factoren. De keuze voor wel of geen tuinontwerp, bijvoorbeeld. Een tuinontwerp kost gemiddeld €300,- tot €500,-. Door zelf je tuin te ontwerpen, bespaar je deze kosten. Maar daar staat tegenover dat je met een professioneel tuinontwerp verzekerd bent van een stijlvolle én praktische indeling die jaren meegaat.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat sommige tuinaannemers in Etterbeek extra voorrij- of afvoerkosten vragen. Door het puin zelf af te voeren, bespaar je deze kosten!

Totaalprijs wordt beïnvloed door:

 • De keuze voor wel of geen tuinontwerp.
 • De keuze voor een beplantingsplan.
 • De ervaring van de tuinmannen in Etterbeek.
 • Eventuele voorrij- of afvoerkosten.

Besparen op de kosten van een tuinaannemer in Etterbeek?

Kies de tuinman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Tuinman met dienstencheques

Dankzij dienstencheques kan elk meerderjarig persoon in het Vlaamse Gewest gebruik maken van een huishoudhulp, tegen een gunstige prijs. De Vlaamse overheid levert namelijk een bijdrage aan deze dienstencheques.

Kan ik een tuinman met dienstencheques inschakelen?

Nee: je kunt op dit moment een tuinman niet met dienstencheques betalen. De dienstencheques zijn alleen in te zetten voor huishoudelijke hulp, zoals strijken, boodschappen doen en het bereiden van maaltijden. Op dienstencheques-vlaanderen.be vind je een overzicht met alle werkzaamheden waarvoor je de dienstencheques wel mag gebruiken.

Hoeveel btw moet ik betalen op tuinwerken?

Schakel je een tuinaannemer uit Etterbeek in voor je tuinwerken, dan betaal je 21% btw over de werkzaamheden. Als je nieuwe planten aanschaft, dan betaal je hierover wel een verlaagd btw-tarief van 6%. Voor de aanleg van buitenterrassen betaal je ook maar 6%.

Als je in je tuin een (noodzakelijk) looppad aanlegt van de straat naar de deur, of een oprit van de straat naar de garage, dan betaal je daar wel weer 6% btw over. Een voorwaarde hiervoor is wel dat je huis minimaal 10 jaar oud is. Voor de levering van planten geldt deze voorwaarde niet: deze krijg je altijd tegen een btw-tarief van 6% geleverd.

Wil je precies weten hoe het zit? Op belgium.be vind je een overzicht van de werkzaamheden waarvoor je een verlaagd btw-tarief betaalt.

Wil je weten wat een tuinman vraagt voor het aanpakken van jou tuin? Ontvang gratis offertes!

tuinaannemers Etterbeek

Wat doet een tuinman in Etterbeek?

De werkzaamheden van een tuinaannemer in Etterbeek zijn enorm divers. Natuurlijk zijn tuinmannen in te schakelen voor jouw tuinonderhoud in Etterbeek. Bij onderhoud kun je denken aan zaken als: bomen snoeien, grasmaaien en planten wateren. Dit onderhoud is nodig om de levensduur van de tuin te verlengen. Bovendien ziet je tuin er met goed onderhoud het hele jaar door verzorgd uit.

Een tweede taak die tuinaannemers in Etterbeek uitvoeren, is het aanleggen van de tuin. Als je de tuinaanleg uitbesteedt ben je verzekerd van het mooiste resultaat. Het gazon is perfect strak gelegd en loopt gelijk met het terras. De tuinverlichting is correct geplaatst en aangesloten en de planten passen perfect bij de stijl van je tuin. Hieronder lees je de drie belangrijkste werkzaamheden van een tuinman:

 • Tuinaanleg: een tuinman uit Etterbeek, egaliseert de tuin, legt beplanting aan, plaatst een gazon, installeert tuinverlichting en legt eventueel bestrating aan. Lees op deze pagina meer over de kosten van tuinaanleg.
 • Tuinonderhoud: goed tuinonderhoud bestaat uit boomverzorging, gras maaien, gazon bemesten en planten wateren. Hiermee verleng je de levensduur van de tuin. Op deze pagina lees je meer over de prijzen van tuinonderhoud.
 • Tuinadvies: als je niet weet waar je moet beginnen met het veranderen van de tuin, vraag dan een persoonlijk tuinadvies aan. Een tuinadvies kan gaan over het wel of niet renoveren van de tuin, het tuinontwerp of het onderhoud.

Goedkope tuinman gezocht? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Tuinonderhoud nodig?

Vergelijk offertes en vind een goedkope tuinaannemer in de buurt!

Tuinman, tuinaannemer of tuinarchitect?

Ik zoek een tuinman: heb ik een tuinman, tuinaannemer of tuinarchitect nodig? Tuinman is geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zich tuinman mag noemen, ook zonder vooropleiding. Dat betekent niet dat een tuinman geen goede kwaliteit kan leveren: iemand die als hobby al jarenlang bezig is met tuinonderhoud of tuinaanleg weet natuurlijk wat ze doen!

Waar een tuinman vaak gespecialiseerd is in één of enkele aspecten van tuinwerken, is een tuinaannemer wat breder georiënteerd. Bij een tuinaannemer in Etterbeek kun je dus terecht voor een breed aanbod aan tuinwerken.

Een tuinarchitect is wél een beschermd beroep. Kies je voor een tuinarchitect uit Etterbeek dan weet je zeker dat deze goed geschoold is.

Waarom een tuinman inschakelen?

Zelf de tuin aanleggen? Dit klinkt misschien eenvoudig, maar is allesbehalve. Een tuinaanleg is meer dan gras zaaien en tegels neerleggen. Je moet bedenken waar je de beplanting wilt hebben en welke beplanting geschikt is voor je tuin. Wil je insecten aantrekken of juist weren? Schakel de expertise van een tuinaannemer in Etterbeek in, en realiseer samen de tuin van je dromen. Dit zijn de grootste voordelen van het inschakelen van een tuinman:

 • Een tuinman bespaart jou veel tijd en energie.
 • Je weet zeker dat je tuin een praktische en stijlvolle indeling krijgt.
 • Met goed tuinonderhoud verleng je bovendien de levensduur van de tuin.
 • Je bent verzekerd van het mooiste resultaat.

 • Tuinaanleg; wat doet een tuinman?

  Bekijk in deze timelapse video hoe tuinmannen te werk gaan bij het aanleggen van een compleet nieuwe tuin.


  Tuinman in Etterbeek gezocht? Handige tips!

  Goedkope tuinman gezocht? Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je. Zo weet jij precies waar je op moet letten bij het vinden van een geschikte tuinman.

  • Wat is de stijl van de tuinman? Past deze bij jouw wensen? Kijk eens naar het portfolio van de tuinman in Etterbeek. Als jij graag een moderne stijl wilt realiseren, kies dan niet voor iemand die alleen maar klassieke tuinen ontwerpt.
  • Is het een tuinman, tuinaannemer of tuinarchitect, en waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een tuinman is vaak goedkoper, maar dan is het wel belangrijk dat je onderzoek doet naar de kwaliteit van de tuinman.
  • Is de vakman aangesloten bij de Belgische Federatie Groenvoorzieners (BFG-FBEP)? Dan weet je zeker dat je goed geholpen wordt. Ook profiteer je van extra garanties. Lees verder op bfg-fbep.be.

  tuinmannen Etterbeek

  Tuinman Etterbeek? Gratis offertes vergelijken!

  De tuin van je dromen is binnen handbereik, als jij een ervaren tuinaannemer uit Etterbeek inschakelt! De tuinmannen maken samen met jou een praktisch en stijlvol ontwerp dat voldoet aan al je wensen. Een grote vijver, gazon of zelfs een zwembad: niets is te gek voor de tuinaannemers. Zoek je een tuinman?

  Start nu je gratis offerteaanvraag!

  Je vindt dan snel tuinmannen bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de tuinman in Etterbeek met het beste aanbod. Zo ben je verzekerd van het beste aanbod en bespaar je tot wel 40% op de totale kosten! Dat wil jij toch ook?!

  Gratis offertes vergelijken!

  Gratis tuinman offertes vergelijken?

  Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

  Start gratis offerteaanvraag