Tuinaannemers in de buurt van Luik-Stad

Een overzicht van alle tuinaannemers in de buurt van Luik-Stad

Gratis offertes vergelijken Vergelijk tuinaannemers en bespaar!

Op zoek naar een tuinman in Luik-Stad? Onderstaand een overzicht van de dichtstbijzijnde tuinaannemers in de buurt van Luik-Stad. Iedere tuinman in deze gids is getoetst bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en heeft een eigen uitgebreid profiel met bedrijfsinformatie zoals adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Tuinman Luik-Stad gezocht?

De tuinaannemers uit regio Luik-Stad zijn je van dienst bij tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinontwerp. Omdat iedere tuinman andere tarieven hanteert adviseren we je om de prijzen van diverse aanbieders te vergelijken. Zo voorkom je dat je teveel betaalt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt snel reactie!

Over Luik-Stad

Luik-Stad is gelegen in de provincie Luik en telt 197327 inwoners, bestaande uit 97854 mannen en 99473 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 40 jaar. In totaal heeft Luik-Stad 91658 huishoudens.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk tuinmannen en bespaar op de kosten!

tuinman Luik-Stad

Vind snel een ervaren tuinman in Luik-Stad!

Wil jij ’s zomers optimaal genieten van een tuin die voldoet aan al je wensen? Schakel direct de hulp van een tuinman uit Luik-Stad in! Een tuinaannemer maakt een prachtig ontwerp en legt de tuin voor je aan. Of je nu een grote vijver wilt, een mooi terras of zelfs een zwembad: niets is te gek voor de tuinaannemers in Luik-Stad.

Start gratis offerteaanvraag!

Aan deze offerteaanvraag zitten geen verplichtingen verbonden. Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van tuinaannemers. Ook krijg je meer informatie over de prijzen en vind je handige tips voor het vinden van een geschikte tuinman.

Ik zoek een tuinman: besparen op de kosten!

Profiteren van de hoge kwaliteit van een tuinaannemer in Luik-Stad en toch niet te veel betalen? Dat kan! Als jij de prijzen van meerdere tuinaannemers vergelijkt, vind je snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt zo op tot wel 40%! Dat wil jij toch ook? Bovendien is de offerteservice gratis en zit je nergens aan vast.

De belangrijkste redenen voor het vergelijken van offertes:

 • Krijg een duidelijk beeld van de prijzen van meerdere tuinaannemers.
 • Kies zelf de tuinman met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
 • De offerteservice is gratis en zonder verplichtingen.


tuinaannemer Luik-Stad

Tuinaannemer Luik-Stad: welke werkzaamheden?

Voor welke werkzaamheden kun je een tuinman inzetten? Een groot deel van het tuinwerk in Luik-Stad is tuinonderhoud. De tuinaannemer uit Luik-Stad komt langs en maakt je tuin weer op orde. Hij maait je gras en snoeit je bomen of struiken. Als je gazon in slechte staat is kun je deze ook laten bemesten of verticuteren.

Daarnaast kun je tuinmannen uit Luik-Stad ook inzetten voor het ontwerpen en aanleggen van je nieuwe tuin. Een tuinman is van A tot Z betrokken bij het proces: hij maakt het ontwerp en voert de werkzaamheden daarna zelf uit.

Tuinman nodig? Ontvang gratis offertes, vergelijk tuinmannen uit je regio en bespaar op de kosten!

Wat kost een tuinman in Luik-Stad?

Tuinmannen in Luik-Stad bepalen zelf hun uurtarief. Gemiddeld ligt dit tussen de €35,- tot €50,- per uur. Houd er rekening mee dat het uurtarief afhankelijk is van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je kleine onderhoudswerken uitvoeren? Dan betaal je een laag tarief van gemiddeld €35,- per uur. Hierbij hoeven de tuinaannemers geen machines te gebruiken.

Wil je de tuin volledig zomer klaar maken, dan is het tijd voor een grote onderhoudsbeurt. Dit kost ongeveer €50,- per uur. Hierbij laat je afval afvoeren en wordt er gebruik gemaakt van machines. Besparen op de kosten van een tuinaannemer in Luik-Stad? Begin dan direct met het vergelijken van offertes!


Tuinman prijs per uur

€35,- tot €50,- per uur

Dit is een gemiddeld uurtarief.

Laag tarief
€35,- per uur

– Kleine onderhoudswerken
– Onderhoudsvriendelijke tuin
– Geen gebruik van machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

– Grote onderhoudsbeurt
– Arbeidsintensieve tuin
– Gebruik machines, afvoeren afval

Gratis offertes vergelijken!

Tuinman inhuren: prijs

Wat kost een tuinman ongeveer? De kosten van een tuinman in Luik-Stad zijn afhankelijk van het soort werkzaamheden dat je uitvoert. De kosten voor een tuinaanleg liggen gemiddeld rond de €75,- tot €200,-. Tuinonderhoud bestaat uit bomen snoeien, grasmaaien en planten wateren, de kosten van tuinonderhoud zijn ongeveer €30,- tot €55,- per uur. Wil jij je tuin renoveren? Dit kost ongeveer €50,- tot €100,- per m².

Moet ik nog rekening houden met extra kosten?

Als jij voor de tuinaanleg een tuinontwerp laat maken, houd dan rekening met gemiddeld €300,- tot €500,- aan extra kosten. Hierbij gaat het om een ontwerp voor een tuin tot 100 m². Heb je een grotere tuin, dan is het tuinontwerp iets duurder.

Kosten tuinman 2021

Werkzaamheden Gemiddelde prijs Bijzonderheden
Tuinaanleg nieuwe tuin €75,- tot €200,- Per m²
Tuinonderhoud €30,- tot €55,- Per uur
Tuinrenovatie €50,- tot €100,- Per m²
Tuinontwerp €300,- tot €500,- Per ontwerp voor een tuin tot 100 m²

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De kosten voor een tuinman lopen flink uiteen en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo verschilt het uurtarief per tuinman in Luik-Stad. Door verschillende tuinaannemers te vergelijken vind jij gemakkelijk de tuinaannemer met het beste aanbod. Houd er rekening mee dat sommige tuinmannen ook kosten rekenen voor het afvoeren van puin. Dit verhoogt de totaalprijs. Daarnaast zijn er een aantal keuzes die je zelf maakt, die invloed hebben op de prijs.

De prijs wordt beïnvloed door deze factoren:

 • De prijs per uur voor het inhuren van een tuinman uit Luik-Stad.
 • De keuze voor een tuinman, tuinarchitect of tuinaannemer.
 • De keuze voor wel of geen tuinontwerp.
 • Voorrij- of afvoerkosten.

Besparen op de kosten van een tuinaannemer in Luik-Stad?

Met het vergelijken van offertes bespaar jij tot wel 40% op de inzet van tuinmannen!
Gratis offertes vergelijken!

Tuinman met dienstencheques

In Vlaanderen heeft elke volwassene recht op dienstencheques. Een dienstencheque wordt deels gefinancierd door de overheid, waardoor iedereen tegen een gunstige prijs huishoudhulp kan inschakelen.

Ik zoek een tuinman in Luik-Stad: kan ik deze met dienstencheques betalen?

Nee: tuinwerken behoren niet tot de huishoudelijke taken waarvoor je dienstencheques kunt gebruiken. Je kunt de dienstencheques wel inzetten voor sommige boodschappen, vervoer of huishoudelijke hulp zoals wassen, schoonmaken of maaltijden bereiden. Meer over deze dienstencheques lees je op dienstencheques-vlaanderen.be.

Hoeveel btw moet ik betalen op tuinwerken?

Voor veel werken in Vlaanderen betaal je een verlaagd btw-tarief. Bij tuinwerken is het btw-tarief heel erg afhankelijk van het werk dat je laat uitvoeren. Op de levering van planten betaal je altijd maar 6% btw, ongeacht hoe oud je woning is.

Wil je bestrating laten aanleggen, dan is dit alleen tegen een btw-tarief van 6% als het een noodzakelijk pad van de straat naar de voordeur of een noodzakelijke oprit van de straat naar de garage is. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je huis in ieder geval 10 jaar oud is.

Voor alle andere tuinwerken betaalt u geen verlaagd btw-tarief. Meer hierover leest u op belgium.be.

Wil je weten wat een tuinman vraagt voor het aanpakken van jou tuin? Vraag dan gratis offertes aan.

tuinaannemers Luik-Stad

Wat doet een tuinman in Luik-Stad?

De werkzaamheden van een tuinaannemer lopen flink uiteen. Je kunt ze inschakelen voor praktisch alle zaken die te maken hebben met je tuin. Als eerste komt het tuinontwerp en het tuinadvies. Stel dat je helemaal niet weet wat je met tuin aan moet: dan is een professioneel advies van een tuinman enorm waardevol. Tuinmannen geven advies op alle vlakken: aan welke kant van de tuin je best een terras kan plaatsen, of welk type vijver goed past bij de stijl van je tuin.

Wat kan ik verwachten van een tuinontwerp?

Het ontwerp is een duidelijke schets of zelfs 3D tekening met daarin de complete indeling van de tuin. Ook de gekozen materialen neemt de tuinman hierin mee, zodat je direct een idee krijgt van de sfeer. Wil je tuinverlichting ophangen, dan staat ook het verlichtingsplan in het ontwerp. Daarnaast zijn tuinaannemers uiteraard in te zetten voor de tuinaanleg en het tuinonderhoud.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van tuinmannen in Luik-Stad:

Op zoek naar een tuinman? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Tuinman uit Luik-Stad inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Tuinman, tuinaannemer of tuinarchitect?

Ik zoek een tuinman: waar moet ik beginnen? Je hebt de keuze uit een tuinman, een tuinaannemer en een tuinarchitect. Wat is het verschil?

 • Een tuinman is een onbeschermd beroep: iedereen mag zichzelf een tuinman noemen. Betekent dit dat een tuinman geen goede kwaliteit aflevert? Nee! Een tuinman kan net zoveel of zelfs nog meer ervaring hebben als een tuinaannemer of -architect.
 • Een tuinarchitect is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen. Ook hier geldt dat tuinaannemers of tuinmannen in Luik-Stad vaak voldoende ervaring hebben voor het maken van een mooi tuinontwerp.
 • Een tuinaannemer is heel breed opgeleid. Tuinaannemers in Luik-Stad zijn inzetbaar voor een tuinadvies, tuinaanleg en tuinonderhoud.

Waarom een tuinman inschakelen?

Een tuin aanleggen is niet iets dat je in een paar dagen doet, zeker niet zonder de juiste gereedschappen en materialen. Als je tuinmannen inhuurt hoef je zelf geen dure gereedschappen aan te schaffen die je toch maar één keer gebruikt. Daar komt nog bij dat een tuinarchitect zorgt voor een heel praktisch ontwerp dat volledig voldoet aan al jouw wensen.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een tuinaannemer uit Luik-Stad zorgt voor een praktisch en tegelijkertijd stijlvol tuinontwerp.
 • Je hoeft zelf geen dure gereedschappen en materialen aan te schaffen voor de tuinaanleg in Luik-Stad.
 • Met de inzet van een tuinaannemer bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Tuinaannemers uit Luik-Stad geven je een persoonlijk en professioneel advies.

Tuinaanleg; wat doet een tuinman?

Bekijk in deze timelapse video hoe tuinmannen te werk gaan bij het aanleggen van een compleet nieuwe tuin.


Tuinman in Luik-Stad gezocht? Handige tips!

Goedkope tuinman gezocht? Met het vergelijken van offertes vind je geschikte tuinaannemers in Luik-Stad. Maar hoe weet je welke tuinman de beste keuze is? Hieronder hebben we drie handige tips voor je opgesteld. Dit maakt het vinden van een geschikte tuinaannemer een stuk gemakkelijker.

 • Let op de stijl van de tuinaannemer in Luik-Stad! Kies een tuinman die gespecialiseerd is in de door jou gewenste stijl.
 • Zijn de tuinmannen in Luik-Stad aangesloten bij de Belgische Federatie Groenvoorzieners? Dit is een branchevereniging die eisen stelt aan kwaliteit en klantvriendelijkheid. Meer hierover lees je op bfg-fbep.be.
 • Zoek online naar ervaringen en vraag in je omgeving naar referenties. Zo krijg je een beeld van de kwaliteit van de tuinmannen.

tuinmannen Luik-Stad

Tuinman Luik-Stad? Gratis offertes vergelijken!

Is de tuin niet helemaal zoals jij ‘m wilt? Doe er wat aan! Schakel een ervaren tuinaannemer uit Luik-Stad in en ontwerp samen een tuin die voldoet aan al je wensen. Alles is mogelijk: van een grote vijver tot aan een groot terras. Zo haal jij het meeste uit je tuin en kun je het hele jaar door genieten.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk prijsopgaven van meerdere tuinaannemers uit Luik-Stad. Vergelijk de prijzen en kies de tuinman met het beste aanbod. Zo ben je verzekerd van de beste hulp voor de laagste prijs! Bovendien loopt de besparing op tot wel 40%! Dat wil jij toch ook?

Gratis offertes vergelijken!

Gratis tuinman offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag