Tuinaannemers in de buurt van Anderlecht

Een overzicht van alle tuinaannemers in de buurt van Anderlecht

Gratis offertes vergelijken Vergelijk tuinaannemers en bespaar!

Op zoek naar een tuinman in Anderlecht? Onderstaand een overzicht van de dichtstbijzijnde tuinaannemers in de buurt van Anderlecht. Iedere tuinman in deze gids is getoetst bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en heeft een eigen uitgebreid profiel met bedrijfsinformatie zoals adresgegevens, contactgegevens en registraties.

Tuinman Anderlecht gezocht?

De tuinaannemers uit regio Anderlecht zijn je van dienst bij tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinontwerp. Omdat iedere tuinman andere tarieven hanteert adviseren we je om de prijzen van diverse aanbieders te vergelijken. Zo voorkom je dat je teveel betaalt. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en je ontvangt snel reactie!

Handige artikelen:

Over Anderlecht

Anderlecht is gelegen in de provincie Brussel en telt 118382 inwoners, bestaande uit 58848 mannen en 59534 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 37 jaar. In totaal heeft Anderlecht 56706 huishoudens.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Vergelijk tuinmannen en bespaar op de kosten!

tuinman Anderlecht

Vind snel een ervaren tuinman in Anderlecht!

Wil jij ’s zomers optimaal genieten van een tuin die voldoet aan al je wensen? Schakel direct de hulp van een tuinman uit Anderlecht in! Een tuinaannemer maakt een prachtig ontwerp en legt de tuin voor je aan. Of je nu een grote vijver wilt, een mooi terras of zelfs een zwembad: niets is te gek voor de tuinaannemers.

Start gratis offerteaanvraag!

Aan deze offerteaanvraag zitten geen verplichtingen verbonden. Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van tuinaannemers. Ook krijg je meer informatie over de prijzen en vind je handige tips voor het vinden van een geschikte tuinman.

Ik zoek een tuinman: besparen op de kosten!

Profiteren van de hoge kwaliteit van een tuinaannemer en toch niet te veel betalen? Dat kan! Als jij de prijzen van meerdere tuinaannemers vergelijkt, vind je snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt zo op tot wel 40%! Dat wil jij toch ook? Bovendien is de offerteservice gratis en zit je nergens aan vast.

De belangrijkste redenen voor het vergelijken van offertes:

 • Krijg een duidelijk beeld van de prijzen van meerdere tuinaannemers.
 • Kies zelf de tuinman met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
 • De offerteservice is gratis en zonder verplichtingen.


tuinaannemer Anderlecht

Tuinaannemer Anderlecht: welke werkzaamheden?

Voor welke werkzaamheden kun je een tuinman inzetten? Een groot deel van het tuinwerk is tuinonderhoud. De tuinaannemer uit Anderlecht komt langs en maakt je tuin weer op orde. Hij maait je gras en snoeit je bomen of struiken. Als je gazon in slechte staat is kun je deze ook laten bemesten of verticuteren.

Daarnaast kun je tuinmannen uit Anderlecht ook inzetten voor het ontwerpen en aanleggen van je nieuwe tuin. Een tuinman is van A tot Z betrokken bij het proces: hij maakt het ontwerp en voert de werkzaamheden daarna zelf uit.

Tuinman nodig? Ontvang gratis offertes, vergelijk tuinmannen uit je regio en bespaar op de kosten!

Wat kost een tuinman in Anderlecht?

Tuinmannen in bepalen zelf hun uurtarief. Gemiddeld ligt dit tussen de €35,- tot €50,- per uur. Houd er rekening mee dat het uurtarief afhankelijk is van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je kleine onderhoudswerken uitvoeren? Dan betaal je een laag tarief van gemiddeld €35,- per uur. Hierbij hoeven de tuinaannemers geen machines te gebruiken.

Wil je de tuin volledig zomer klaar maken, dan is het tijd voor een grote onderhoudsbeurt. Dit kost ongeveer €50,- per uur. Hierbij laat je afval afvoeren en wordt er gebruik gemaakt van machines. Besparen op de kosten van een tuinaannemer in Anderlecht? Begin dan direct met het vergelijken van offertes!


Tuinman prijs per uur

€35,- tot €50,- per uur

Dit is een gemiddeld uurtarief.

Laag tarief
€35,- per uur

– Kleine onderhoudswerken
– Onderhoudsvriendelijke tuin
– Geen gebruik van machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

– Grote onderhoudsbeurt
– Arbeidsintensieve tuin
– Gebruik machines, afvoeren afval

Gratis offertes vergelijken!

Hovenier in Anderlecht inhuren: prijs

Wat kost een tuinman ongeveer? De kosten van een tuinman in Anderlecht zijn afhankelijk van het soort werkzaamheden dat je uitvoert. De kosten voor een tuinaanleg liggen gemiddeld rond de €75,- tot €200,-. Tuinonderhoud bestaat uit bomen snoeien, grasmaaien en planten wateren, de kosten van tuinonderhoud zijn ongeveer €30,- tot €55,- per uur. Wil jij je tuin renoveren? Dit kost ongeveer €50,- tot €100,- per m².

Moet ik nog rekening houden met extra kosten?

Als jij voor de tuinaanleg een tuinontwerp laat maken, houd dan rekening met gemiddeld €300,- tot €500,- aan extra kosten. Hierbij gaat het om een ontwerp voor een tuin tot 100 m². Heb je een grotere tuin, dan is het tuinontwerp iets duurder.

Kosten tuinman 2022

Werkzaamheden Gemiddelde prijs Bijzonderheden
Tuinaanleg nieuwe tuin €75,- tot €200,- Per m²
Tuinonderhoud €30,- tot €55,- Per uur
Tuinrenovatie €50,- tot €100,- Per m²
Tuinontwerp €300,- tot €500,- Per ontwerp voor een tuin tot 100 m²

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De kosten voor een tuinman lopen flink uiteen en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo verschilt het uurtarief per tuinman in Anderlecht. Door verschillende tuinaannemers te vergelijken vind jij gemakkelijk de tuinaannemer met het beste aanbod. Houd er rekening mee dat sommige tuinmannen ook kosten rekenen voor het afvoeren van puin. Dit verhoogt de totaalprijs. Daarnaast zijn er een aantal keuzes die je zelf maakt, die invloed hebben op de prijs.

De prijs wordt beïnvloed door deze factoren:

 • De prijs per uur voor het inhuren van een tuinman.
 • De keuze voor een tuinman, tuinarchitect of tuinaannemer.
 • De keuze voor wel of geen tuinontwerp.
 • Voorrij- of afvoerkosten.

Besparen op de kosten van een hovenier in Anderlecht?

Met het vergelijken van offertes bespaar jij tot wel 40% op de inzet van tuinmannen!
Gratis offertes vergelijken!

Tuinman met dienstencheques

In Vlaanderen heeft elke volwassene recht op dienstencheques. Een dienstencheque wordt deels gefinancierd door de overheid, waardoor iedereen tegen een gunstige prijs huishoudhulp kan inschakelen.

Ik zoek een tuinman in Anderlecht: kan ik deze met dienstencheques betalen?

Nee: tuinwerken behoren niet tot de huishoudelijke taken waarvoor je dienstencheques kunt gebruiken. Je kunt de dienstencheques wel inzetten voor sommige boodschappen, vervoer of huishoudelijke hulp zoals wassen, schoonmaken of maaltijden bereiden. Meer over deze dienstencheques lees je op dienstencheques-vlaanderen.be.

Hoeveel btw moet ik betalen op tuinwerken?

Voor veel werken in Vlaanderen betaal je een verlaagd btw-tarief. Bij tuinwerken is het btw-tarief heel erg afhankelijk van het werk dat je laat uitvoeren. Op de levering van planten betaal je altijd maar 6% btw, ongeacht hoe oud je woning is.

Wil je bestrating laten aanleggen, dan is dit alleen tegen een btw-tarief van 6% als het een noodzakelijk pad van de straat naar de voordeur of een noodzakelijke oprit van de straat naar de garage is. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je huis in ieder geval 10 jaar oud is.

Voor alle andere tuinwerken betaalt u geen verlaagd btw-tarief. Meer hierover leest u op belgium.be.

Wil je weten wat een tuinman vraagt voor het aanpakken van jou tuin? Vraag dan gratis offertes aan.

tuinaannemers Anderlecht

Wat doet een tuinman in Anderlecht?

De werkzaamheden van een hovenier lopen flink uiteen. Je kunt ze inschakelen voor praktisch alle zaken die te maken hebben met je tuin. Als eerste komt het tuinontwerp en het tuinadvies. Stel dat je helemaal niet weet wat je met tuin aan moet: dan is een professioneel advies van een tuinman enorm waardevol. Tuinmannen geven advies op alle vlakken: aan welke kant van de tuin je best een terras kan plaatsen, of welk type vijver goed past bij de stijl van je tuin.

Wat kan ik verwachten van een tuinontwerp?

Het ontwerp is een duidelijke schets of zelfs 3D tekening met daarin de complete indeling van de tuin. Ook de gekozen materialen neemt de hovenier hierin mee, zodat je direct een idee krijgt van de sfeer. Wil je tuinverlichting ophangen, dan staat ook het verlichtingsplan in het ontwerp. Daarnaast zijn tuinaannemers uiteraard in te zetten voor de tuinaanleg en het tuinonderhoud.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van tuinmannen in Anderlecht:

 • Tuinontwerp maken: bij een tuinontwerp zal de tuinaannemer rekening houden met je wensen en kijken wat er mogelijk is binnen het gebied van je tuin.
 • Boomverzorging: een lastige taak voor veel mensen die hovenier voor je kunnen uitvoeren. Bomen verzorgen is erg belangrijk, het
  houdt de bomen gezond en blijven daardoor langer mooi.
 • Tuinadvies: wanneer je niet precies weet wat je aan moet met je tuin kan een hovenier uit Anderlecht je helpen door het geven van advies. Denk bijvoorbeeld aan keuzes voor planten,
  bomen en bestrating.
 • Beplantingsplan opstellen: weet je al wat je wil, maar nog niet precies hoe? Dan kan een tuinaannemer een beplantingsplan voor je opstellen. In een beplantingsplan staat welke
  planten en bloemen worden geplaatst, de hoeveelheid en waar.
 • Tuinaanleg: het aanleggen van tuinen, waarondertuin egaliseren.
 • Tuinonderhoud: vooral bij grote tuinen is het onderhoud een tijdintensieve taak. Een tuinman verzorgt de tuin en zorgt ervoor dat hij weer helemaal onderhouden is.

Op zoek naar een tuinman? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Tuinman uit Anderlecht inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Tuinman, tuinaannemer of tuinarchitect?

Ik zoek een tuinman: waar moet ik beginnen? Je hebt de keuze uit een tuinman, een tuinaannemer en een tuinarchitect. Wat is het verschil?

 • Een tuinman is een onbeschermd beroep: iedereen mag zichzelf een tuinman noemen. Betekent dit dat een tuinman geen goede kwaliteit aflevert? Nee! Een tuinman kan net zoveel of zelfs nog meer ervaring hebben als een tuinaannemer of -architect.
 • Een tuinarchitect is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen. Ook hier geldt dat tuinaannemers of tuinmannen vaak voldoende ervaring hebben voor het maken van een mooi tuinontwerp.
 • Een tuinaannemer is heel breed opgeleid. Tuinaannemers in Anderlecht zijn inzetbaar voor een tuinadvies, tuinaanleg en tuinonderhoud.

Waarom een hovenier inschakelen?

Een tuin aanleggen is niet iets dat je in een paar dagen doet, zeker niet zonder de juiste gereedschappen en materialen. Als je een hovenier inhuurt hoef je zelf geen dure gereedschappen aan te schaffen die je toch maar één keer gebruikt. Daar komt nog bij dat een tuinarchitect zorgt voor een heel praktisch ontwerp dat volledig voldoet aan al jouw wensen.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een tuinaannemer uit Anderlecht zorgt voor een praktisch en tegelijkertijd stijlvol tuinontwerp.
 • Je hoeft zelf geen dure gereedschappen en materialen aan te schaffen voor de tuinaanleg in Anderlecht.
 • Met de inzet van een hovenier bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Tuinaannemers geven je een persoonlijk en professioneel advies.

Tuinaanleg; wat doet een tuinman?

Bekijk in deze timelapse video hoe tuinmannen te werk gaan bij het aanleggen van een compleet nieuwe tuin.


Tuinman in Anderlecht gezocht? Handige tips!

Goedkope tuinman gezocht? Met het vergelijken van offertes vind je geschikte tuinaannemers. Maar hoe weet je welke tuinman de beste keuze is? Hieronder hebben we drie handige tips voor je opgesteld. Dit maakt het vinden van een geschikte tuinaannemer een stuk gemakkelijker.

 • Let op de stijl van de tuinaannemer in Anderlecht.
 • Zijn de tuinmannen aangesloten bij de Belgische Federatie Groenvoorzieners?
 • Kies je voor een hovenier, tuinaannemer of tuinarchitect? Er zit een verschil in de prijzen en specialisatie.

De stijl van de tuinman

Elke tuinman heeft zijn of haar eigen stijl: bekijk daarom goed of de stijl van de hovenier past bij je wensen. Bespreek dit grondig en vergelijk verschillende tuinmannen om te kijken hoe je de visie voor jouw tuin het beste naar voren kan brengen.

Is de tuinaannemer aangesloten bij de Belgische Federatie Groenvoorzieners?

De Belgische Federatie Groenvoorzieners stelt bepaalde eisen aan de hoveniers: bijvoorbeeld over de kwaliteit maar ook klantvriendelijkheid. Een tuinaannemer die is aangesloten bij deze federatie moet dus voldoen aan deze eisen, hierom is dit een uitstekende manier om te kijken of de tuinaannemer geschikt is voor de klus. Lees op bfg-fbep.be meer over de BFG-FBEP.

Wat is de specialisatie van de hovenier?

Een hovenier, tuinaannemer en tuinarchitect bieden andere kwaliteit en verrichten verschillende werkzaamheden. Een tuinarchitect is zowel handig in de voorbereidende taken, zoals een plan maken voor beplanting, als de uitvoerende taken. Een tuinaannemer is meer gericht op de uitvoerende taken.

tuinmannen Anderlecht

Tuinman Anderlecht? Gratis offertes vergelijken!

Is de tuin niet helemaal zoals jij ‘m wilt? Doe er wat aan! Schakel een ervaren tuinaannemer uit Anderlecht in en ontwerp samen een tuin die voldoet aan al je wensen. Alles is mogelijk: van een grote vijver tot aan een groot terras. Zo haal jij het meeste uit je tuin en kun je het hele jaar door genieten.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk prijsopgaven van meerdere tuinaannemers. Vergelijk de prijzen en kies de tuinman met het beste aanbod. Zo ben je verzekerd van de beste hulp voor de laagste prijs! Bovendien loopt de besparing op tot wel 40%! Dat wil jij toch ook?

Gratis offertes vergelijken!

Gratis tuinman offertes vergelijken?

Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag