Vind de beste tuinman in Wielsbeke

Kom gemakkelijk en snel in contact met tuinaannemers uit Wielsbeke en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Tuinaannemers Wielsbeke

Top 12 tuinaannemers in Wielsbeke

Compleet overzicht van alle tuinaannemers in Wielsbeke

Gratis offertes vergelijken Vergelijk tuinaannemers en bespaar!

Tuinman Wielsbeke gezocht?

In Wielsbeke zijn 12 tuinaannemers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle tuinaannemers bij jou in de buurt. Iedere tuinman is handmatig geselecteerd door het serviceteam van Tuinmangids.be. Daarnaast heeft iedere tuinman een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Je schakelt een tuinman in voor o.a. tuinonderhoud, tuinontwerp en tuinaanleg. Benieuwd naar de prijzen? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk tuinaannemers uit jouw regio.

Handige artikelen:

Informatie over Wielsbeke

Wielsbeke is een plaats in de provincie West-Vlaanderen met 9584 inwoners, bestaande uit 4859 mannen en 4725 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 40 jaar. Wielsbeke telt 3826 huishoudens. Per 319 huishoudens is er 1 tuinman beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 12 tuinaannemers in Wielsbeke

Decock in werkgebied Wielsbeke
0 beoordelingen
Wielsbeke
KBO-nummer: 638786075
Opgericht op 24-09-2015

Vergelijk tuinmannen en bespaar op de kosten!

tuinman Wielsbeke

Vind snel een ervaren tuinman in Wielsbeke!

Wil jij ’s zomers optimaal genieten van een tuin die voldoet aan al je wensen? Schakel direct de hulp van een tuinman uit Wielsbeke in! Een tuinaannemer maakt een prachtig ontwerp en legt de tuin voor je aan. Of je nu een grote vijver wilt, een mooi terras of zelfs een zwembad: niets is te gek voor de tuinaannemers.

Start gratis offerteaanvraag!

Aan deze offerteaanvraag zitten geen verplichtingen verbonden. Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden van tuinaannemers. Ook krijg je meer informatie over de prijzen en vind je handige tips voor het vinden van een geschikte tuinman.

Ik zoek een tuinman: besparen op de kosten!

Profiteren van de hoge kwaliteit van een tuinaannemer en toch niet te veel betalen? Dat kan! Als jij de prijzen van meerdere tuinaannemers vergelijkt, vind je snel en gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt zo op tot wel 40%! Dat wil jij toch ook? Bovendien is de offerteservice gratis en zit je nergens aan vast.

De belangrijkste redenen voor het vergelijken van offertes:

 • Krijg een duidelijk beeld van de prijzen van meerdere tuinaannemers.
 • Kies zelf de tuinman met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
 • De offerteservice is gratis en zonder verplichtingen.


tuinaannemer Wielsbeke

Tuinaannemer Wielsbeke: welke werkzaamheden?

Voor welke werkzaamheden kun je een tuinman inzetten? Een groot deel van het tuinwerk is tuinonderhoud. De tuinaannemer uit Wielsbeke komt langs en maakt je tuin weer op orde. Hij maait je gras en snoeit je bomen of struiken. Als je gazon in slechte staat is kun je deze ook laten bemesten of verticuteren.

Daarnaast kun je tuinman uit Wielsbeke ook inzetten voor het ontwerpen en aanleggen van je nieuwe tuin. Een tuinman is van A tot Z betrokken bij het proces: hij maakt het ontwerp en voert de werkzaamheden daarna zelf uit.

Tuinman nodig? Ontvang gratis offertes, vergelijk tuinmannen uit je regio en bespaar op de kosten!

Wat kost een tuinman in Wielsbeke?

Tuinmannen in bepalen zelf hun uurtarief. Gemiddeld ligt dit tussen de €35,- tot €50,- per uur. Houd er rekening mee dat het uurtarief afhankelijk is van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je kleine onderhoudswerken uitvoeren? Dan betaal je een laag tarief van gemiddeld €35,- per uur. Hierbij hoeven de tuinaannemers geen machines te gebruiken.

Wil je de tuin volledig zomer klaar maken, dan is het tijd voor een grote onderhoudsbeurt. Dit kost ongeveer €50,- per uur. Hierbij laat je afval afvoeren en wordt er gebruik gemaakt van machines. Besparen op de kosten van een tuinman in Wielsbeke? Begin dan direct met het vergelijken van offertes!


Tuinman prijs per uur

€35,- tot €50,- per uur

Dit is een gemiddeld uurtarief.

Laag tarief
€35,- per uur

– Kleine onderhoudswerken
– Onderhoudsvriendelijke tuin
– Geen gebruik van machines e.d.

Hoog tarief
€50,- per uur

– Grote onderhoudsbeurt
– Arbeidsintensieve tuin
– Gebruik machines, afvoeren afval

Gratis offertes vergelijken!

Wat zijn de prijzen van een tuinaannemer per klus?

Wat kost een tuinman ongeveer? De kosten van een tuinman in Wielsbeke zijn afhankelijk van het soort werkzaamheden dat je uitvoert. De kosten voor een tuinaanleg liggen gemiddeld rond de €75,- tot €200,-. Tuinonderhoud bestaat uit bomen snoeien, grasmaaien en planten wateren, de kosten van tuinonderhoud zijn ongeveer €30,- tot €55,- per uur. per m².

Moet ik nog rekening houden met extra kosten?

Als jij voor de tuinaanleg een tuinontwerp laat maken, houd dan rekening met gemiddeld €300,- tot €500,- aan extra kosten. Hierbij gaat het om een ontwerp voor een tuin tot 100 m². Heb je een grotere tuin, dan is het tuinontwerp iets duurder. Je kan er ook voor kiezen om een tuinman in te schakelen bij specifieke klussen: het laten plaatsen van een houten terras kost bijvoorbeeld €70,- tot €200,- per vierkante meter. Voor het kappen van een boom betaal je gemiddeld €400,- tot €800,-.

Kosten tuinman 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs Bijzonderheden
Tuinaanleg nieuwe tuin €75,- tot €200,- Per m²
Schutting plaatsen €60,- tot €200,- Per meter
Houten terras €70,- tot €200,- Per m²
Tuinonderhoud €30,- tot €55,- Per uur
Boom kappen €400,- tot €800,-
Afvoeren tuinafval €2,50 tot €6,- per 25 m² tuin
Tuinontwerp €300,- tot €500,- Per ontwerp voor een tuin tot 100 m²

*Dit zijn gemiddelde richtprijzen. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs?

De kosten voor een tuinman lopen flink uiteen en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo verschilt het uurtarief per tuinman in Wielsbeke. Door verschillende tuinaannemers te vergelijken vind jij gemakkelijk de tuinaannemer met het beste aanbod. Houd er rekening mee dat sommige tuinmannen ook kosten rekenen voor het afvoeren van puin. Dit verhoogt de totaalprijs. Daarnaast zijn er een aantal keuzes die je zelf maakt, die invloed hebben op de prijs.

De prijs wordt beïnvloed door deze factoren:

 • De prijs per uur voor het inhuren van een tuinman.
 • De keuze voor een tuinman, tuinarchitect of tuinaannemer.
 • De keuze voor wel of geen tuinontwerp.
 • Voorrij- of afvoerkosten.

Besparen op de kosten van een hovenier in Wielsbeke?

Met het vergelijken van offertes bespaar jij tot wel 40% op de inzet van hoveniers uit Wielsbeke!
Gratis offertes vergelijken!

Prijsvoorbeelden tuinman

Gazon onderhoud: je gazon van 100 vierkante meter heeft een onderhoudsbeurt nodig. Dit bestaat uit het maaien en verticuteren van het gras. Daarbij moet het tuinafval ook worden afgevoerd. Een gazon van 100 m² maaien kost gemiddeld €25,-. Het gras laten verticuteren kost €120,-. Het tuinafval laten afvoeren, voor een tuin van 100 vierkante meter, kost ongeveer €24,-. De totaalprijs voor gazon onderhoud is dan €169,-.onderhoud.
Voordelige tuin aanleggen: je wilt graag een simpele tuin van 50 m² laten aanleggen. Hierbij wordt bestrating en beplanting geplaatst. Er wordt gekozen voor eenvoudige bestrating, dit kost ongeveer €50,- per vierkante meter. De beplanting kost gemiddeld €20,- per m². De totaalprijs voor het aanleggen van de tuin is dan €3.500,-.

Tuinman met dienstencheques

In Vlaanderen heeft elke volwassene recht op dienstencheques. Een dienstencheque wordt deels gefinancierd door de overheid, waardoor iedereen tegen een gunstige prijs huishoudhulp kan inschakelen.

Ik zoek een tuinman in Wielsbeke: kan ik deze met dienstencheques betalen?

Nee: tuinwerken behoren niet tot de huishoudelijke taken waarvoor je dienstencheques kunt gebruiken. Je kunt de dienstencheques wel inzetten voor sommige boodschappen, vervoer of huishoudelijke hulp zoals wassen, schoonmaken of maaltijden bereiden. Meer over deze dienstencheques lees je op dienstencheques-vlaanderen.be.

Hoeveel btw moet ik betalen op tuinwerken?

Voor veel werken in Vlaanderen betaal je een verlaagd btw-tarief. Bij tuinwerken is het btw-tarief heel erg afhankelijk van het werk dat je laat uitvoeren. Op de levering van planten betaal je altijd maar 6% btw, ongeacht hoe oud je woning is.

Wil je bestrating laten aanleggen, dan is dit alleen tegen een btw-tarief van 6% als het een noodzakelijk pad van de straat naar de voordeur of een noodzakelijke oprit van de straat naar de garage is. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je huis in ieder geval 10 jaar oud is.

Voor alle andere tuinwerken betaalt u geen verlaagd btw-tarief. Meer hierover leest u op belgium.be.

Wil je weten wat een tuinman vraagt voor het aanpakken van jou tuin? Vraag dan gratis offertes aan.

tuinaannemers Wielsbeke

Wat doet een tuinman in Wielsbeke?

De werkzaamheden van een hovenier lopen flink uiteen. Je kunt ze inschakelen voor praktisch alle zaken die te maken hebben met je tuin. Als eerste komt het tuinontwerp en het tuinadvies. Stel dat je helemaal niet weet wat je met tuin aan moet: dan is een professioneel advies van een tuinman enorm waardevol. Tuinmannen geven advies op alle vlakken: aan welke kant van de tuin je best een terras kan plaatsen, of welk type vijver goed past bij de stijl van je tuin.

Wat kan ik verwachten van een tuinontwerp?

Het ontwerp is een duidelijke schets of zelfs 3D tekening met daarin de complete indeling van de tuin. Ook de gekozen materialen neemt de hovenier hierin mee, zodat je direct een idee krijgt van de sfeer. Wil je tuinverlichting ophangen, dan staat ook het verlichtingsplan in het ontwerp. Daarnaast zijn tuinaannemers uiteraard in te zetten voor de tuinaanleg en het tuinonderhoud.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van tuinmannen in Wielsbeke:

 • Tuinontwerp maken: bij een tuinontwerp zal de tuinaannemer rekening houden met je wensen en kijken wat er mogelijk is binnen het gebied van je tuin.
 • Boomverzorging: een lastige taak voor veel mensen die hovenier voor je kunnen uitvoeren. Bomen verzorgen is erg belangrijk, het
  houdt de bomen gezond en blijven daardoor langer mooi.
 • Tuinadvies: wanneer je niet precies weet wat je aan moet met je tuin kan een hovenier uit Wielsbeke je helpen door het geven van advies. Denk bijvoorbeeld aan keuzes voor planten,
  bomen en bestrating.
 • Beplantingsplan opstellen: weet je al wat je wil, maar nog niet precies hoe? Dan kan een tuinaannemer een beplantingsplan voor je opstellen. In een beplantingsplan staat welke
  planten en bloemen worden geplaatst, de hoeveelheid en waar.
 • Tuinaanleg: het aanleggen van tuinen, waarondertuin egaliseren.
 • Tuinonderhoud: vooral bij grote tuinen is het onderhoud een tijdintensieve taak. Een tuinman verzorgt de tuin en zorgt ervoor dat hij weer helemaal onderhouden is.

Op zoek naar een tuinman? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Tuinaanleg Wielsbeke

Wat kan je verwachten bij een tuinaanleg in Wielsbeke? Vaak wordt er eerst een tuinontwerp opgesteld. Als je tevreden bent met dit tuinontwerp, of deze stap overslaat, wordt het grondwerk voorbereid. Het grondwerk is de fundering van je tuin, dit moet dus zorgvuldig worden uitgevoerd. De laatste stap is het aanleggen van de tuin, dit wordt meestal gedaan door een tuinarchitect. Dit is de stap waarbij de beplanting en het straatwerk wordt aangebracht. Enkele van de mogelijkheden bij een tuinaanleg zijn:

 • Opstellen tuinontwerp
 • Tuin egaliseren
 • Straatwerk leggen
 • Gazon aanleggen
 • Aanleggen van een vijver
 • Tuinverlichting plaatsen
 • Beplanting

De prijs van een tuinaanleg kan enorm verschillen. Het ligt eraan hoe groot, of klein, je het aanleggen van de tuin wil aanpakken. Wil je alleen een gazon aanleggen? Dan moet je denken aan €5,- tot €10,- per vierkante meter. Wil je ook tuinverlichting aansluiten? Dat kost gemiddeld €80,- tot €100,-. Benieuwd naar alle prijzen? Hieronder vind je een handig overzicht.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten* Bijzonderheden
Gazon aanleggen €5,- tot €10,- Per m²
Nieuwe beplanting €10,- tot €30,- Per m²
Bestrating leggen €50,- tot €150,- Per m²
Verlichting aansluiten €80,- tot €100,-
Boom laten kappen €400,- tot €800,- Per boom
Tuinontwerp maken €250,- tot €400,-
Beplantingsplan €50,- tot €150,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen, inclusief materiaal en btw. Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 40%.

Tuinonderhoud Wielsbeke

Is het nodig om je tuin weer net en gezond te krijgen? Schakel dan een tuinman in voor tuinonderhoud in Wielsbeke. Bij een tuinonderhoud kunnen er verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo kan het gazon worden gemaait, bomen worden gesnoeit en onkruid worden gewied. Daarbij moet je ook denken aan grote klussen, zoals het kappen van bomen. Tuinonderhoud kan je het beste doen in de lente, zomer of herfst. In de winter is het vaak niet nodig om je tuin te onderhouden. Wel kan je kijken naar de gezondheid van je bomen en beplating, dan kan je zien of het toch tijd is voor onderhoud.

Wat zijn de prijzen voor een tuinonderhoud?

Bij een onderhoudsbeurt wordt er vaak een totaalprijs afgesproken. Voor een grote onderhoudsbeurt betaal je bijvoorbeeld €800,- tot €1.000,-. Dit is dan voor een gemiddelde tuin. Wil je kleine klussen later uitvoeren, dan kan je rekenen op een uurtarief of prijs per vierkante meter.

Tuinadvies

Laat je een tuin ontwerpen? Schakel dan een tuinman in voor tuinadvies in Wielsbeke. Je krijgt dan advies over de planten die mooi staan in je tuin en hoe je deze het beste kan verzorgen. Laat je de hele tuin aanpakken? Dan krijg je advies over de algemene aanpak. Ook over tuinrenovatie kan je een tuinadvies verwachten. Een tuinadvies kost voor een kleine tuin ongeveer €100,- tot €250,-. Voor een grote tuin moet je denken aan €200,- tot €400,-.

Tuinman uit Wielsbeke inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs van tuinmannen uit Wielsbeke.

Tuinman, tuinaannemer of tuinarchitect?

Ik zoek een tuinman: waar moet ik beginnen? Je hebt de keuze uit een tuinman, een tuinaannemer en een tuinarchitect. Wat is het verschil?

 • Een tuinman is een onbeschermd beroep: iedereen mag zichzelf een tuinman noemen. Betekent dit dat een tuinman geen goede kwaliteit aflevert? Nee! Een tuinman kan net zoveel of zelfs nog meer ervaring hebben als een tuinaannemer of -architect.
 • Een tuinarchitect is gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen. Ook hier geldt dat tuinaannemers of tuinmannen vaak voldoende ervaring hebben voor het maken van een mooi tuinontwerp.
 • Een tuinaannemer is heel breed opgeleid. Tuinaannemers in Wielsbeke zijn inzetbaar voor een tuinadvies, tuinaanleg en tuinonderhoud.

Waarom een hovenier in Wielsbeke inschakelen?

Een tuin aanleggen is niet iets dat je in een paar dagen doet, zeker niet zonder de juiste gereedschappen en materialen. Als je een hovenier inhuurt hoef je zelf geen dure gereedschappen aan te schaffen die je toch maar één keer gebruikt. Daar komt nog bij dat een tuinarchitect zorgt voor een heel praktisch ontwerp dat volledig voldoet aan al jouw wensen.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een hovenier uit Wielsbeke zorgt voor een praktisch en tegelijkertijd stijlvol tuinontwerp.
 • Je hoeft zelf geen dure gereedschappen en materialen aan te schaffen voor de tuinaanleg.
 • Met de inzet van een hovenier bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Tuinaannemers geven je een persoonlijk en professioneel advies.

Tuinaanleg; wat doet een tuinman?

Bekijk in deze timelapse video hoe tuinmannen te werk gaan bij het aanleggen van een compleet nieuwe tuin.


Tuinman gezocht? Handige tips!

Goedkope tuinman gezocht? Met het vergelijken van offertes vind je geschikte tuinaannemers. Maar hoe weet je welke tuinman de beste keuze is? Hieronder hebben we drie handige tips voor je opgesteld. Dit maakt het vinden van een geschikte tuinaannemer een stuk gemakkelijker.

 • Let op de stijl van de tuinaannemer in Wielsbeke.
 • Zijn de tuinmannen aangesloten bij de Belgische Federatie Groenvoorzieners?
 • Kies je voor een hovenier, tuinaannemer of tuinarchitect? Er zit een verschil in de prijzen en specialisatie.

De stijl van de tuinman

Elke tuinman heeft zijn of haar eigen stijl: bekijk daarom goed of de stijl van de hovenier past bij je wensen. Bespreek dit grondig en vergelijk verschillende tuinmannen om te kijken hoe je de visie voor jouw tuin het beste naar voren kan brengen.

Is de tuinaannemer aangesloten bij de Belgische Federatie Groenvoorzieners?

De Belgische Federatie Groenvoorzieners stelt bepaalde eisen aan de hoveniers: bijvoorbeeld over de kwaliteit maar ook klantvriendelijkheid. Een tuinaannemer die is aangesloten bij deze federatie moet dus voldoen aan deze eisen, hierom is dit een uitstekende manier om te kijken of de tuinaannemer geschikt is voor de klus. Lees op bfg-fbep.be meer over de BFG-FBEP.

Wat is de specialisatie van de hovenier?

Een hovenier, tuinaannemer en tuinarchitect bieden andere kwaliteit en verrichten verschillende werkzaamheden. Een tuinarchitect is zowel handig in de voorbereidende taken, zoals een plan maken voor beplanting, als de uitvoerende taken. Een tuinaannemer is meer gericht op de uitvoerende taken.

tuinmannen Wielsbeke

Tuinaannemer Wielsbeke? Gratis offertes vergelijken!

Is de tuin niet helemaal zoals jij ‘m wilt? Doe er wat aan! Schakel een ervaren tuinaannemer uit Wielsbeke in en ontwerp samen een tuin die voldoet aan al je wensen. Alles is mogelijk: van een grote vijver tot aan een groot terras. Zo haal jij het meeste uit je tuin en kun je het hele jaar door genieten.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk prijsopgaven van meerdere tuinaannemers. Vergelijk de prijzen en kies de tuinman met het beste aanbod. Zo ben je verzekerd van de beste hulp voor de laagste prijs! Bovendien loopt de besparing op tot wel 40%! Dat wil jij toch ook?

Gratis offertes vergelijken!

Veelgestelde vragen

Tuinman inschakelen? Hieronder geven we antwoorden op een paar veelgestelde vragen.


Het herkennen van een tuinman hoeft niet lastig te zijn. Het eerste wat je kan doen is kijken of de hovenier een certificaat of diploma heeft. Laat je de tuin ontwerpen? Vraag dan om voorbeelden van eerder werk. Je zou ook recensies en klantenervaringen kunnen zoeken van de desbetreffende tuinman, dan weet je precies wat je kan verwachten.
Een simpele of kleine tuin laten aanleggen kan vaak in twee weken. Gat het oom grote aanpak? Dan moet je rekening houden met een werktijd van zes weken. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een terras laat bouwen, schuttingen laat plaatsen en een lastig patroon in de tuinbestrating wil.
Kijk eerst naar de prijs op de offerte, het is belangrijk dat er een omschrijving staat van de opbouw van deze prijs. Ook moet er duidelijk worden aangegeven of de prijs inclusief of exclusief btw is. Worden er voorrijkosten berekend? Ook dat moet worden vermeld. Als je een garantie kan verwachten of er voorwaarden zijn moeten deze ook worden omschreven in de offerte. Bij een uitgebreide offerte staat ook de tijdspanne van een klus: wanneer en hoe lang zijn de tuinmannen bezig.

Een tuin heeft één of twee keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig in de meeste gevallen. Heb je enorm veel beplanting en bomen? Dan is het misschien nodig om vaker een tuinman in te schakelen voor tuinonderhoud. Dit kan je het beste doen in de herfst en lente.
Gezien de hoeveelheid soorten bomen is het niet met zekerheid te zeggen wanneer een boomverzorging nodig is. De verzorging van een boom begint al bij het planten, daarna moet er met regelmaat worden gekeken naar de gezondheid van de boom. Als je niet weet wanneer boomverzorging nodig is kan je een tuinman inschakelen, die kan je advies geven over het verzorgen van je boom.
Laat je de tuin helemaal aanpakken? Of wil je dat het gazon gezond blijft? Dan laat je de tuin egaliseren. Hierdoor blijft de grond voor een lange tijd gelijk. Zo voorkom je verzakkingen van de grond en krijg je minder of helemaal geen plasvorming.